pozadie mobil v rukách

Ako si vybrať dobrého právnika?

calendar
Právnik

Zdieľať:

V zložitej životnej situácii, pri ktorej potrebujeme rýchlu právnu pomoc, je to posledné čo potrebujete, naraziť na zlého právnika. Preto je potrebné vedieť, ako nájsť človeka, ktorý váš problém vyrieši, pomôže vám a nenarobí viac škody ako úžitku.

Koho hľadáte?

V prvom rade je nutné ujasniť si, koho budete potrebovať na vyriešenie svojho problému. Oblasti práva sa značne rôznia a preto je vhodné osloviť špecializovaného právnika, ktorý sa v danej oblasti pohybuje ako doma. Ak chcete riešiť rozvod, hľadajte špecialistu na rodinné právo. V prípade trestných činov, je na mieste odborník na trestné právo. To platí aj pre prípad obchodného, pracovného, či dedičského práva. Preto býva dobrou voľbou oslovenie právnej kancelárie, v ktorej pracuje mnoho odborníkov a váš prípad prevezme ten, ktorý sa v danom probléme vyzná najlepšie.

Overte si referencie

Dnes už nie je problém nájsť referencie na právnikov, advokátov, právne kancelárie. Dobré sú referencie známych, ktorí možno riešili rovnaký problém ako vy, ale aj na internete dokážete vyhľadať dostatok odporúčaní na kvalitných odborníkov.

Nevyberajte si podľa ceny

Na Slovensku máme v niektorých prípadoch možnosť využiť aj bezplatnú právnu pomoc, alebo pomoc právnikov a advokátov, ktorí sa snažia zaujať len nízkou cenou. No tá niekedy priamo úmerne zodpovedá aj nízkej kvalite. Omnoho lepšie je, ak má advokát presne stanovené ceny, viete, koľko vás jeho služby budú stáť a koľko si účtuje napríklad za právnu pomoc. Jasná komunikácia ceny je vždy lepšia, ako tvrdenie o nízkej cene s množstvami skrytých príplatkov.

Vek nie je rozhodujúci

Mnoho ľudí má tendenciu veriť právnikom starším, so skúsenosťami. Nie vždy to však musí byť pravda. Prax nie je to jediné, čo robí šikovného právnika úspešným. Ale napríklad aj neustála schopnosť učiť sa, napredovať, byť v centre aktuálneho diania. Preto je vhodné staviť napríklad na právnu kanceláriu, kde jednotliví právnici neustále rozvíjajú svoju prax aj teoretické kompetencie. Vek v takom prípade, vôbec nie je určujúce kritérium.

Ak hľadáte skúseného, kvalitného a cenovo dostupného právnika, neváhajte sa na nás obrátiť. Už počas prvej konzultácie, vyberieme pre vás odborníka na oblasť práva, v ktorej potrebujete zastupovanie a prevedieme vás od problému, cez analýzu právneho problému až po jeho riešenie.

Čo sa udeje po uhradení ceny konzultácie?

  • check Budete kontaktovaný do 24 hodín skúseným špecialistom sa na oblasť zmlúv o dielo
  • check Po analýze vášho prípadu vám špecialista zodpovie vaše otázky, poradí vám ako najlepšie prípad riešiť a identifikuje riziká, ktoré je nutné minimalizovať
  • check Špecialista skontroluje vaše podklady, vypracuje potrebné zmluvy a podania, vyhotoví reklamácie vád, prípadne vás bude zastupovať na súde