pozadie mobil v rukách

10 dôležitých vecí, ktoré si skontrolujte pred kúpou bytu v novostavbe

calendar
Hypotéka Kúpa Zmluvy

Zdieľať:

kúpa bytu v novostavbe
  1. Kvalita stavebných materiálov: Skontrolujte, aké materiály boli použité pri stavbe bytového domu. Kvalitné materiály zvyšujú životnosť budovy a znižujú náklady na údržbu.
  2. Reputácia developera: Skontrolujte si reputáciu developera. Pozrite sa na ich predchádzajúce projekty a prečítajte si recenzie od predchádzajúcich zákazníkov.
  3. Lokalita a okolie: Skontrolujte lokalitu a okolie bytového domu. Zohľadnite dostupnosť obchodov, škôl, dopravy a iných služieb.
  4. Cena a hodnota nehnuteľnosti: Porovnajte cenu bytu s cenami podobných nehnuteľností v rovnakej oblasti. Skontrolujte, či cena zodpovedá hodnote nehnuteľnosti.
  5. Plány a povolenia: Skontrolujte, či sú k dispozícii všetky potrebné plány a povolenia pre bytový dom.
  6. Energetický certifikát: Skontrolujte si energetický certifikát bytu. Tento dokument poskytuje informácie o energetickej efektívnosti bytu.
  7. Kvalita dokončovacích prác: Skontrolujte kvalitu dokončovacích prác, vrátane kvality povrchových úprav, kuchynských spotrebičov a kúpeľňových armatúr.
  8. Bezpečnosť a bezpečnostné prvky: Skontrolujte bezpečnostné prvky bytového domu, vrátane požiarnych alarmov, bezpečnostných kamier a prístupových systémov.
  9. Zvuková izolácia: Skontrolujte zvukovú izoláciu bytu. Slabá zvuková izolácia môže viesť k problémom s hlukom.
  10. Možnosti parkovania: Skontrolujte možnosti parkovania pre bytový dom. Zistite, či je k dispozícii parkovanie pre obyvateľov a návštevníkov.

Tieto body sú dôležité pri kúpe bytu v novostavbe. Vždy je dobré mať so sebou odborníka, ktorý vám pomôže byt skontrolovať.

Čo sa udeje po uhradení ceny konzultácie?

  • check Budete kontaktovaný do 24 hodín skúseným špecialistom
  • check Po analýze vášho prípadu vám špecialista zodpovie vaše otázky, poradí vám ako najlepšie prípad riešiť a identifikuje riziká, ktoré je nutné minimalizovať
  • check Špecialista skontroluje vaše podklady, vypracuje potrebné návrhy, prípadne vás bude zastupovať na súde