pozadie mobil v rukách

10 dôležitých vecí, ktoré si skontrolujte pred kúpou staršej nehnuteľnosti – bytu

calendar
Hypotéka Kúpa Zmluvy

Zdieľať:

kúpa staršej nehnuteľnosti
  1. Stav nehnuteľnosti: Skontrolujte stav nehnuteľnosti, vrátane stavu stien, podláh, strechy a iných štrukturálnych prvkov.
  2. Elektrické a plynové inštalácie: Skontrolujte stav elektrických a plynových inštalácií. Staršie budovy môžu mať zastarané alebo nebezpečné inštalácie.
  3. Vodovod a kanalizácia: Skontrolujte stav vodovodných a kanalizačných potrubí. Hľadajte známky úniku alebo poškodenia.
  4. Tepelná a zvuková izolácia: Skontrolujte, či je byt dobre izolovaný. Slabá izolácia môže viesť k vyšším nákladom na vykurovanie a hluku z okolia.
  5. Vlastníctvo a právne otázky: Skontrolujte, či je predávajúci skutočným vlastníkom nehnuteľnosti a či nie sú na nej žiadne právne záväzky alebo obmedzenia.
  6. Lokalita a okolie: Skontrolujte lokalitu a okolie bytu. Zohľadnite dostupnosť obchodov, škôl, dopravy a iných služieb.
  7. Energetický certifikát: Skontrolujte energetický certifikát bytu. Tento dokument poskytuje informácie o energetickej efektívnosti bytu.
  8. Cena a hodnota nehnuteľnosti: Porovnajte cenu bytu s cenami podobných nehnuteľností v rovnakej oblasti. Skontrolujte, či cena zodpovedá hodnote nehnuteľnosti.
  9. Plány a povolenia: Ak plánujete na nehnuteľnosti vykonať nejaké úpravy, skontrolujte, či sú k dispozícii všetky potrebné plány a povolenia.
  10. História nehnuteľnosti: Skúmajte históriu nehnuteľnosti. Zistite, či bola v minulosti predmetom nejakých sporov alebo právnych problémov.

Tieto body sú dôležité pri kúpe staršej nehnuteľnosti. Vždy je dobré mať so sebou odborníka, ktorý vám pomôže nehnuteľnosť skontrolovať.

Čo sa udeje po uhradení ceny konzultácie?

  • check Budete kontaktovaný do 24 hodín skúseným špecialistom
  • check Po analýze vášho prípadu vám špecialista zodpovie vaše otázky, poradí vám ako najlepšie prípad riešiť a identifikuje riziká, ktoré je nutné minimalizovať
  • check Špecialista skontroluje vaše podklady, vypracuje potrebné návrhy, prípadne vás bude zastupovať na súde